Een nieuw tijdperk voor rekrutering en selectie


Nieuwe tools om werkmotivaties in kaart te brengen !

Vandaag worden de eisen en normen steeds strenger en is het vinden van de geschikte kandidaat meer en meer een wetenschap geworden.
Willen we dus bijblijven en werkelijk de geschikte kandidaat plaatsen binnen het bedrijf dan moeten we de diepste drijfveren en werkattitudes van deze persoon kennen. Als je juist wil selecteren dan vinden we de iWAM een must.

Je brengt je selectie en rekrutering naar een hoger niveau.

Jobmotivation werkt met de motivatietest van de 21ste eeuw: iWAM


Wat is uw voordeel met iWAM bij selectie en rekrutering?

Stap de 21 ste eeuw binnen en selecteer ook op basis van 48 werkmotivaties die gemeten worden binnen de werkcontext.

Hoe gaat u te werk?
Wanneer u iemand selecteert haalt u die werkmotivaties er uit die cruciaal zijn binnen dat bedrijf en voor die job. U laat de kandidaat de iWAM test online invullen en u maakt de vergelijking. Bij elke motivatie hoort ook een interviewvraag en dus kan u heel makkelijk tijdens een interview de resultaten checken.

De iWAM munt uit in een hoog betrouwbaar resultaat.
Dit komt:

  • Omdat de bevraging op een dieper liggend niveau (motivatie niveau) peilt.
  • Doordat alle antwoorden en ook alle uitkomsten zonder oordeel zijn, u brengt immers de werkmotivaties in kaart.
  • Omdat het geen of/of verhaal is, wel en/en. Iemand kan bijvoorbeeld een hoge score hebben op procedures en hoog scoren op alternatieven, terwijl procedures en alternatieven bij elkaar horen.
  • Door de opbouw van de test : 40 vragen waarin men 5 antwoorden dient te herschikken.

Hier vindt u dé doorbraak voor een betere selectie.


Wat is iWAM?

iWAM gaat veel verder dan MBTI, DISC en …

De meeste tests meten competenties en persoonlijkheid, maar geen van deze resultaten zegt iets over de werkmotivaties van uw kandidaten. Veel mensen zijn zichzelf ook nauwelijks bewust van wat hen nu werkelijk motiveert. Door enkel competenties te testen kom je er achter wat een kandidaat kan, waardoor het een geschikte werknemer blijkt te zijn. Maar de werkelijke drive ligt veel dieper.

Patrick Merlevede ontwikkelde beginjaren 2000 een online test waarmee naast de drie basismotivaties, tevens 45 bijkomende motivaties worden gemeten. Na vele testings bleek deze test een validiteit van 89,33% te hebben. Een uitzonderlijke hoge score. Met deze bevraging wordt een inventaris opgemaakt van Werk Attitude en Motivaties, afgekort iWAM


Hoe werkt iWAM bij selectie?

IWAM werkt met een lijst van 40 vragen. De 40 vragen die u in de iWAM vindt, komen overeen met tweehonderd test items in een conventionele vragenlijst.
Elke vraag richt zich op de werkcontext en wordt tenminste vier keer gemeten. Bovendien is iWAM geconstrueerd om vervalsing op te sporen.
De resultaten worden overzichtelijk weergegeven in een pdf rapport. Enkele voorbeelden

De behoefte naar verandering, onze inwendige klok:

De basismotivaties: